Få ett bättre liv

De flesta som tränar gör det genom att dra på sig ett par gympaskor och ge sig ut på en löprunda. Löpning, både på lång och kort distans, är nog den allra vanligaste formen av träning i Sverige, och inte minst i Covid-19-tider är det ett passande sätt att få motion på. Ute i löpspåret slipper man att stå och svettas med andra människor, och man får frisk luft och en närvaro i naturen.

Men att löpa är inte bara rosa moln. Det finns många anledningar till att vara vaksam så att inte skador uppstår. Dels kan man ramla och slå sig, men annars, vid ihållande regelbunden träning, är det vanligast att knän och fötter börjar ta stryk. För att undvika dessa typer av skador och dessutom få ett fastare grepp när man är ute och springer på halt underlag är det viktigt att välja rätt löpskor. Bra löpskor kännetecknas av följande:

  • Bra passform – skon ska varken vara för stor eller för liten. Den ska kännas bekväm att springa i.
  • Vikt – skon bör kännas lätt. Många av de skor som inte är löpskor, känns oftast tunga. 
  • Stötdämpning – att din sko dämpar stötar när du springer är oerhört viktigt för belastningen av dina knän.

En sko som uppfyller de ovanstående kriterierna är oftast en bra springsko. Bäst ordnar du en sådan genom att bege dig till en professionell träningsbutik och frågar personaler där.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *